Sağlıklı Yaşam

Kış Aylarında Kilo Almanın 5 Temel Sebebi

356Görüntülenme

Kış ayları geldiği zaman kilo almak tüm insanların ortak yaşadığı problemler arasında yer alıyor. Büyüyen kıyafet bedenleri ve vücudun belli bölgelerindeki yağlanmalar çoğu insanın canını sıkabiliyor.

  1. Vücudun Isıyı Korumaya Çalışması

Kış aylarındaki kilo artışlarında en büyük sebep vücudun ısısını koruyabilmesi için yemek yeme ihtiyacımızı arttırması oluyor. Üşüdüğümüz zaman enerjiye olan ihtiyacımız artıyor. Enerjiye olan ihtiyaç ise beraberinde sık acıkmayı getiriyor.

kisin kilo almak

  1. D Vitamini Eksikliği

Güneş ışınlarından az yararlandığınız için D vitamini eksikliği bünyenizde başlayabiliyor. Normal şartlarda insanların vücudunda yer alan D vitamininin büyük bir kısmı güneş ışınlarının etkisi ile sentezleniyor. Kış aylarında D vitamini eksikliğine en iyi çözüm sık sık balık, peynir ve yumurta gibi gıdalar tüketmek oluyor.

  1. Depresif Ruh Hali

Güneş ışınlarının azalması insanların biraz daha mutsuz hissetmesine sebep olabiliyor. Genetik yatkınlığı olan kişilerde bu tür mevsimlerde depresyon bile ortaya çıkabiliyor. Kendini daha iyi hissetmek isteyen çoğu kişi ise genellikle tatlı ve atıştırmalık gıdalara yöneliyor. Metabolizma hızının düştüğü akşam saatlerinde yenilen bir cipsin vücudunuzda yarattığı etki ise uzun süre uğraşmanız gereken bir sorun haline gelebiliyor.

kis ayi kilo alma

  1. Gece Acıkmaları

Akşam vakitlerinde yemek yediğiniz zaman eğer yemeği biraz fazla abartırsanız kan şekerinizin düşmesine sebep olabilirsiniz. Kan şekerinizin düşmesi ise gece saatlerinde acıkmanıza sebep olabilir. Geceleri açlığınızı yatıştırmak için yağlı ve kalorili besinlere saldırıyorsanız, hızlı bir şekilde kilo almaya başlıyorsunuz demektir

  1. Günlerin Kısalması

Kış aylarında günler kısa olduğu için yemek düzeniniz bozulabiliyor ve öğünlerinizi atlayabiliyorsunuz. Bu durum ise karbonhidrat tüketme isteğinizi tetikliyor. Kilo almamak için bu tür dönemlerde hamur işleri ve pirinç gibi gıdalar yerine bulgur pilavı ve kurubaklagiller tüketmeyi deneyebilirsiniz.

Bir cevap yazın